ladyviolettdesign.blogg.se

Denna blogg kommer främst handla om mitt nya stora intresse- SÖMNAD, men med en trevlig mix av små inslag från min vardag/familjeliv.

Terapi sömnad

Vår älskade Jonathan smällde i måndags igen ytterdörren på sitt långfinger. Detta var för mig en traumatisk händelse. Fingret svullnade upp var blått och blodigt och nageln hade lossnat i nederkant. Han hade ont, grät och blodet bara rann. Vi åkte direkt in till jouren där han fick vänta i nästan 1 timme på omläggning. Tack och lov verkar fingert inte brutet men vi skulle vara uppmärksama på om fingret svullnar upp om 2-3 veckor för då kunde det vara tecken på en inre spricka. 

Svärmor föreslog att jag skulle sy fingertutor som kan skydda bandaget mot smuts. 


Att sy dessa fingertutor blev ett sätt för mig att bearbeta händelsen. Fick rita ett eget mönster på frihand som jag justerat längs vägen för att få till rätt längd och bredd. Sen går de fortare att sy nya än att tvätta och torka de gamla. 😝 Hade dessutom ingen brist på spillbitar att sy dessa utav. Får se om jag nöjer mig med dessa 13 eller om det blir någon mer innan fingret är läkt. 

/Lady Violett